Analişti: Leul va atinge minimul în primul trimestru, după care va reveni

Moneda naţională va atinge minimul în primul trimestru din acest an, este de părere economistul şef al Volksbank, Melania Hăncilă. Deprecierea poate merge până la valori de 4,5 lei pentru un euro, dar scenariul cu 4,7 sau 5 lei pentru un euro este foarte puţin probabil. Desigur, totul este posibil dacă politicile guvernamentale nu se corectează, a mai spus Melania Hăncilă. Economistul şef al Raiffeisen, Ionuţ Dumitru este mai optimist şi vede o apreciere a leului pe sfărşit de an.

Economistul şef al Raiffeisen, Ionuţ Dumitru spune că aprecierea monedei naţionale depinde de semnalele date de Guvern, din partea căruia se aşteaptă echilibrarea mixului de politici fiscale şi economice. Ţinerea în frâu a cheltuielilor şi corectarea deficitului sunt indispensabile pentru revenirea leului, avertizează economiştii.

Ei spun că sentimentul referitor la economia românească a fost deteriorat şi de creşterile salariale care nu au fost fundamentate pe creşterea productivităţii. Revigorarea fluxului de euro din străinătate depinde de percepţia investitorilor, care în acest moment este afectată de dezechilibrele macro cauzate de politicile neadecvate, afirmă analiştii.

Sursa. The Money Channel


Cautare oferte imobiliare

Contact Sirius Imobiliare

Telefon: 0766.346.388, 021.324.23.69, sau email contact@siriusimobiliare.ro

Oferta dumneavoastra

Aveti un imobil de vanzare sau inchiriere? Click aici pentru a transmite oferta dvs.

Parteneri