Piata imobiliara de lux isi revine din criza

Piaţa imobiliară internaţională de lux începe să se redreseze după mai bine de un an de paralizie generată de falimentul băncii americane Lehman Brothers.

Astfel, analiştii susţin că acest sector al pieţii imobiliare începe să se relanseze ca urmare a vânzătorilor, care au devenit mai rezonabili, dar şi a cumpărătorilor tentaţi de căderea spectaculoasă a preţurilor, relatează Newsin, citând AFP.

Alexandre Terrasse, avocat la cabinetul Jeffrey Green Russell, vorbeşte despre perioada dinainte de Lehman Brothers, când în Londra preţul locuinţelor de lux crescuseră la niveluri incredibile. Aceste preţuri au îngheţat pur şi simplu după falimentul băncii americane.

La rândul său, Fabienne Lenfant, directoarea filialei londoneze a cabinetului imobiliar Barnes, spune că piaţa a început să-şi revină încă din aprilie. Clienţii au fost încurajaţi de preţurile mai mici cu cel puţin 30% de după vârful atins în vara lui 2007 şi deprecierea lirei sterline.

Tendinţa este confirmată şi de cabinetul Knight Frank, care a observat o creştere cu 90% a volumului tranzacţiilor pe sectorul imobiliar de lux londonez între aprilie 2008 şi august 2009.

Şi la Paris, piaţa a început să se dezgheţe, asigură Thibault de Saint Vincent, preşedintele cabinetului imobiliar Barnes.

“Încrederea a revenit şi, începând din ianuarie, nu mai există mişcări de panică, vânzătorii au devenit mai rezonabili”, iar preţurile au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2008 în centrul Parisului şi cu 30% în frumoasele cartiere din vestul oraşului.

Sursa: www.imopedia.ro


Cautare oferte imobiliare

Contact Sirius Imobiliare

Telefon: 0766.346.388, 021.324.23.69, sau email contact@siriusimobiliare.ro

Oferta dumneavoastra

Aveti un imobil de vanzare sau inchiriere? Click aici pentru a transmite oferta dvs.

Parteneri