Solicitarile pentru proprietati imobiliare din Romania au crescut cu 10% in ianuarie

Domeniul imobiliar din Romania a crescut in popularitate, iar solicitarile pentru proprietati au crescut cu 10% in ianuarie 2009, fata de perioada similara din 2008, potrivit directorului portalului international Property Abroad, Les Calvert.
Potrivit acestuia din urma, cifrele se bazeaza pe numarul total de solicitari pentru proprietati din Romania in ianuarie 2009 si care indica o crestere importanta fata de perioada similara din ianuarie 2008, conform Newsin.

Les Calvert sustine ca aceste concluzii vin si in urma unor rapoarte de cercetare recente si care indica stabilitatea Romaniei pe viitor in fata problemelor de la nivel global.

“Unul dintre cele mai recente rapoarte de cercetare ale noastre a constatat ca mai multe tari din Europa de Est s-au comportat mai bine in acest an decat majoritatea celor din Europa de Vest, cu economii importante. Acest raport recomanda investitii in prorpietati in Slovacia, in 2009, dar a mentionat si faptul ca Romania este la fel de aproape in ceea ce priveste preturile in timp ce unele costuri din Romania sunt mult mai putin costisitoare decat in Slovacia. Probabil, acest lucru a jucat un rol important in cresterea in popularitate a proprietatilor din Romania”, a declarat Calvert.

Reprezentantul companiei mai spune ca exista proprietati imobiliare pe litoralul Marii Negre, in Constinesti, care se vand la 28.000 lire sterline si care sunt la fel de profitabile precum proprietatile similare din statiunile din Bulgaria. Acesta mai spune ca si locuintele din Bucuresti au preturi acceptabile si prezinta un potential de crestere pe viitor.

Sursa: www.wall-street.ro


Cautare oferte imobiliare

Contact Sirius Imobiliare

Telefon: 0766.346.388, 021.324.23.69, sau email contact@siriusimobiliare.ro

Oferta dumneavoastra

Aveti un imobil de vanzare sau inchiriere? Click aici pentru a transmite oferta dvs.

Parteneri